01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: banany, mąka, jajka, cukier, masło, aromat waniliowy, soda oczyszczona, sól.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 26.11.2013 Nr katalogowy: KS100034 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Masło roztopić w rondelku i odstawić. Banany obrać i pokroić w grubsze plasterki, przełożyć do miski i zmiksować na jednolitą masę. Do zmiksowanych bananów dodać roztopione masło, dokładnie wymieszać. Dodać: jajka, cukier, aromat waniliowy, dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli i ponownie dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Sprawdzić za pomocą patyczka czy ciasto się dobrze upiekło.
Dodatkowe informacje:
Do bananowca można dodać bakalie np. suszoną żurawinę lub rodzynki.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
O i znowu robimy racuszki podobnie http://apetytnaogrod.blog.onet.pl/2013/09/09/puszyste-racuszki-z-owocami/ Pozdrawiam, Iza
nie ma to jak smakowity zbieg okoliczności Pozdrawiam!
Chciałam upiec ale w składnikach nie podano ilości jajek. Mogę prosić o uzupełnienie. Może kiedyś skorzystam z przepisu.
Dziękuję za zwrócenie uwagi. Do ciasta należy dodać 2 jajka. Przepis również został już uzupełniony