ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Sałatka z sałatą rzymską

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: sałata rzymska mini, papryka czerwona, szczypiorek, jogurt naturalny, majonez, cytryna, sól, pieprz, cukier.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria:  sałatki

 

Data wpisu: 16.12.2014

Nr katalogowy: KS100155

 

sałatka z sałatą rzymską


Składniki i proporcje:

  • 2 sałaty rzymskie mini
  • pół papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • ewentualnie koperek
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • salaterka
  • kubek
  • 100155-salatka_z_salata_rzymska-fot1a

Przygotowanie:

Sałaty poszatkować na kawałeczki i przełożyć do salaterki. Kilka gałązek szczypiorku drobno pokroić, wymieszać z sałatą. Jogurt wymieszać w kubku z łyżką majonezu, łyżką soku z cytryny, kilkoma gałązkami drobno pokrojonego szczypiorku i ewentualnie pokrojonym koperkiem. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sałatę polać sosem jogurtowym. Paprykę pokroić w kostkę i przełożyć do salaterki.

Dodatkowe informacje:

Polecam tą bardzo smaczną i szybką do przygotowania sałatkę, doskonale pasuje jako dodatek do obiadu.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy