ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Łazanki

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: makaron łazanki, cebula, mięso mielone, kapusta kiszona, kminek, sól, pieprz, olej.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: dania obiadowe, dania jednogarnkowe, dania mięsne

 

Data wpisu: 07.11.2014

Nr katalogowy: KS100151

 

Łazanki


Składniki i proporcje:

  • 3 średniej wielkości cebule
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 50 dag mięsa mielonego (użyłam mięsa wieprzowego)
  • 50 dag makaronu łazanki
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • olej

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • dwa garnki, w tym jeden większy
  • deska do krojenia
  • 100151-lazanki-fot1a

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w większą kostkę i zeszklić na oleju w dużym garnku. Do cebuli dodać mięso mielone i podsmażyć do czasu aż mięso się zetnie, można dodać odrobinę soli i pieprzu. Kapustę kiszoną poszatkować a  następnie dodać do mięsa, razem dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Ugotować makaron i wymieszać z kapustą i mięsem.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy