01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: płatki owsiane, mleko, masło, cukier trzcinowy, jajka, mąka tortowa, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, orzechy włoskie, gorzka czekolada.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 05.11.2014 Nr katalogowy: KS100150 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Zagotować w garnku mleko i zalać nim płatki owsiane, miskę z płatkami przykryć i odstawić na około 10 minut do czasu zaparzenia. Do zaparzonych płatków dodać masło oraz połowę cukru, dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. W większej misce zmiksować jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać wystudzone płatki owsiane. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia oraz 2/3 posiekanych orzechów włoskich a także całą posiekaną czekoladę. Dokładnie wymieszać.(można użyć miksera) Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wierzch ciasta posypać pozostałymi posiekanymi orzechami. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 40-50 minut do suchego patyczka.
Dodatkowe informacje:
Przepis pochodzi z kuchni Lidla, niemniej jednak został przeze mnie nieco zmodyfikowany.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Super pomysł ! http://healthylove.blog.pl/2014/12/12/przepis-na-ogromny-puszysty-omlet-konkurs/ zapraszam na konkurs !