01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: biała rzodkiew, śmietana, sól.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących
Kategoria: surówki
Data wpisu: 16.10.2014 Nr katalogowy: KS100147 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Białą rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać szczyptą soli i odstawić na około 15 minut. Po tym czasie wymieszać rzodkiew ze śmietaną.
Dodatkowe informacje:
Surówka jest tak szybka do przygotowania, że aż się chce napisać: 1, 2, 3 i gotowe :-) To jedno z wyraźniejszych wspomnień kulinarnych mojego dzieciństwa. Nigdy nie zapomnę jej smaku, ilekroć ją jem czuję się jak mała dziewczynka. Do tego stopnia lubię tą surówkę, że zdarzało mi się ją jeść na śniadanie i na obiad tego samego dnia. Polecam jako dodatek do duszonego lub pieczonego mięsa. Smacznego!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com