ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Surówka z białej rzodkwi

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: biała rzodkiew, śmietana, sól.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących

Kategoria: surówki

 

Data wpisu: 16.10.2014

Nr katalogowy: KS100147

 

surówka z białej rzodkwi


Składniki i proporcje:

  • 1 duża biała rzodkiew
  • 1 duża śmietana 12%
  • szczypta soli

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • tarka
  • obieraczka
  • salaterka
  • 100147-surowka_z_bialej_rzodkwi-fot1a

Przygotowanie:

Białą rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać szczyptą soli i odstawić na około 15 minut. Po tym czasie wymieszać rzodkiew ze śmietaną.

Dodatkowe informacje:

Surówka jest tak szybka do przygotowania, że aż się chce napisać: 1, 2, 3 i gotowe :-) To jedno z wyraźniejszych wspomnień kulinarnych mojego dzieciństwa. Nigdy nie zapomnę jej smaku, ilekroć ją jem czuję się jak mała dziewczynka. Do tego stopnia lubię tą surówkę, że zdarzało mi się ją jeść na śniadanie i na obiad tego samego dnia. Polecam jako dodatek do duszonego lub pieczonego mięsa. Smacznego!


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy