ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Chipsy z jarmużu

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: jarmuż, olej, sól, czubryca czerwona lub inne ulubione przyprawy.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska

Kategoria: przystawki, przekąski, inne

 

Data wpisu: 20.09.2014

Nr katalogowy: KS100142

 

chipsy z jarmużu


Składniki i proporcje:

  • pół paczki jarmużu (używam jarmużu z Biedronki)
  • sól
  • czubryca czerwona lub inne ulubione przyprawy
  • kilka łyżek oleju

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • duża miska
  • blacha do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • deska do krojenia
  • 100142-chipsy_z_jarmuzu-fot1a

Przygotowanie:

Jarmuż z Biedronki jest już umyty i poszatkowany więc ten etap mogę pominąć. Z liści jarmużu wyciąć grube włókna, tak przygotowany jarmuż przełożyć do miski, dodać olej, szczyptę soli oraz ulubione przyprawy - całość wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć liście jarmużu, które nie powinny się z sobą stykać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C, chipsy piec przez około 5 minut aż będą chrupkie. Trzeba pilnować aby się nie spaliły.

Dodatkowe informacje:

Chipsy z jarmużu są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych chipsów, są o wiele mniej kaloryczne i bardzo ciekawe w smaku. Polecam!


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy