01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: jarmuż, olej, sól, czubryca czerwona lub inne ulubione przyprawy.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: przystawki, przekąski, inne
Data wpisu: 20.09.2014 Nr katalogowy: KS100142 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Jarmuż z Biedronki jest już umyty i poszatkowany więc ten etap mogę pominąć. Z liści jarmużu wyciąć grube włókna, tak przygotowany jarmuż przełożyć do miski, dodać olej, szczyptę soli oraz ulubione przyprawy - całość wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć liście jarmużu, które nie powinny się z sobą stykać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C, chipsy piec przez około 5 minut aż będą chrupkie. Trzeba pilnować aby się nie spaliły.
Dodatkowe informacje:
Chipsy z jarmużu są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych chipsów, są o wiele mniej kaloryczne i bardzo ciekawe w smaku. Polecam!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com