01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: papryka czerwona, pomidory, cebula, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: przetwory
Data wpisu: 09.02.2014 Nr katalogowy: KS100081 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w większe kawałki, paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w większe kawałki. Cebulę zetrzeć przy pomocy maszynki do mięsa na przystawce o dużych oczkach, przełożyć do dużego garnka i poddusić na oleju do miękkości. Paprykę zetrzeć przy pomocy maszynki do mięsa na przystawce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w większą kostkę a następnie dodać do pozostałych warzyw. Razem poddusić. Gorące leczo nakładać do wyparzonych lub wypieczonych w piekarniku słoików, od razu zakręcać. Pasteryzować na mokro w garnku wyłożonym ściereczką przez 30-40 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki postawić do góry dnem i przykryć ściereczką aż do wystygnięcia.
Dodatkowe informacje:
Tak przygotowana baza pod leczo pozwala przygotować w mig szybki obiad - wystarczy dodać cukinię i/lub kiełbasę, ulubione przyprawy i gotowe :). Bazę pod leczo wykorzystuję również do przygotowania chilli con carne.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com