01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka pszenna, cukier puder, olej, budyń waniliowy, aromat waniliowy, soda oczyszczona, proszek do pieczenia.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 04.02.2014 Nr katalogowy: KS100080 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Do dużej miski wsypać mąkę, budyń waniliowy, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia - wymieszać. W małej misce dokładnie wymieszać olej wraz z cukrem pudrem i aromatem waniliowym. Powstałą masę wlewamy do dużej miski. Następnie zagniatamy rękami ciasto, jeśli ciasto nie chce się zarobić, można dodać odrobinę oleju. Z ciasta uformować małe kulki i układać na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę delikatnie rozpłaszczyć widelcem. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 15-20 minut do czasu gdy ciasteczka ładnie się przyrumienią, pod koniec pieczenia można zwiększyć temperaturę do 180 stopni C. Ciasteczka od razu wyjmować z piekarnika. Ciasteczka można podawać posypane cukrem pudrem - chociaż jak dla mnie są wystarczająco słodkie. Z podanej ilości składników uzyskujemy 20 ciasteczek.
Dodatkowe informacje:
Jako, że ponownie jestem na diecie eliminacyjnej, cały czas poszukuję możliwości urozmaicenia swojego menu. Pomysł na te ciasteczka zaczerpnęłam z blogu "Kuchnia wegAnki".
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com