01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: marchewki, cebula, bulion warzywny, miód, imbir, curry, pieprz, sól, jogurt naturalny, groszek ptysiowy lub grzanki do zupy.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: zupy i kremy, dania obiadowe
Data wpisu: 25.11.2013 Nr katalogowy: KS100028 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Podgrzać bulion. Marchewki obrać i pokroić w grubsze plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojone marchewki wraz z cebulą włożyć do gorącego bulionu i gotować pod przykryciem około 20 minut, do czasu gdy marchewki staną się miękkie. Jeśli używamy świeżego imbiru, to w międzyczasie należy go obrać i pokroić na kilka kawałków. Gdy marchewki zmiękną zdjąć zupę z ognia, dodać imbir, curry oraz miód. Chwilę przestudzić a następnie zmiksować na gładki krem - jeśli wydaje się nam zbyt gęsty, dolać przegotowanej wody. Dodać jogurt naturalny i dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem, curry i imbirem w proszku. Przy ponownym podgrzewaniu uważać aby zupa się nie zagotowała. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Dodatkowe informacje:
Krem z marchwi jest bardzo aromatyczny i świetnie rozgrzewa w jesienne lub zimowe popołudnia.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com