01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: ziemniaki, ogórki konserwowe, szczypiorek, koperek, majonez, sól, pieprz.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie
Data wpisu: 25.11.2013 Nr katalogowy: KS100027 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz drobno pokrojony szczypiorek i koperek. Dodaję sporo ogórków konserwowych oraz szczypiorku. Koperek nie jest konieczny ale jego dodatek sprawia, że sałatka jest bardziej aromatyczna. Całość wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu, doprawić solą oraz pieprzem.
Dodatkowe informacje:
Sałatka ziemniaczana jest typowym daniem, które przygotowuje się "na oko". Nie jestem zwolenniczką takich receptur ale w przypadku sałatki ziemniaczanej trudno o precyzyjne proporcje ponieważ jest to typowa sałatka poobiadowa - a więc ilość poszczególnych składników zależy od tego ile nam zostało ziemniaków z obiadu :)
Sałatka ziemniaczana bardzo dobrze komponuje się z grillowanym mięsem oraz ugotowanymi frankfuterkami. Jest też wyśmienita jako samodzielne danie.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com