01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: cukinia, ziemniaki, cebula, czosnek, bulion, oliwa, sól, pieprz, ser pleśniowy lub ser biały wędzony lub ser feta, natka pietruszki, groszek ptysiowy lub grzanki do zupy.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: zupy i kremy, dania obiadowe
Data wpisu: 22.11.2013 Nr katalogowy: KS100013 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Cukinię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić w plasterki lub przecisnąć przez wyciskacz do czosnku. Na patelni rozgrzać oliwę i włożyć pokrojoną cukinię, ziemniaki, cebulę i czosnek. Dusić około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Całą zawartość patelni przełożyć do garnka, wlać bulion i gotować około 20 minut aż warzywa staną się miękkie. Po lekkim ostudzeniu, zmiksować na gładki krem. Zupę doprawić solą i pieprzem. Podawać z pokrojonym lub startym na tarce o dużych oczkach serem pleśniowym lub serem feta lub białym wędzonym serem oraz z pokrojoną drobno natką pietruszki i groszkiem ptysiowym lub grzankami (najczęściej używam grzanek ziołowych).
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com