01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka, jajka, jogurt naturalny lub maślanka lub kefir, jabłka, proszek do pieczenia, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, ciasta i desery, dania obiadowe, inne
Data wpisu: 05.05.2014 Nr katalogowy: KS100109 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę, dodać jogurt naturalny lub kefir lub maślankę, jajka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać pokrojone w plasterki jabłka, wymieszać. Smażyć na oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się racuchów. Po usmażeniu odsączamy racuchy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej ilości składników uzyskujemy około 10 racuchów wielkości jak na załączonych zdjęciach. Przed podaniem racuchy posypać cukrem pudrem.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Już czuję ich zapach! Bardzo lubię takie jabłkowe placuszki
Zapraszam do mnie, aktualnie trwa konkurs. Do wygrania książka kulinarna lub publikacje w 3 językach na temat kuchni regionalnej. Zadanie do wykonania wręcz banalne. Serdecznie zapraszam!
http://cynamon.blogujaca.pl/2015/02/15/moja-kuchenna-piatka-kuchnia-tradycyjna/
Też je uwielbiam zapraszam do wypróbowania racuchów z bananami - nie znam osoby, której by nie posmakowały