ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: mąka, jajka, jogurt naturalny lub maślanka lub kefir, jabłka, proszek do pieczenia, olej.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: śniadanie, ciasta i desery, dania obiadowe, inne

 

Data wpisu: 05.05.2014

Nr katalogowy: KS100109

 

Racuchy z jabłkami


Składniki i proporcje:

  • 1 szklanka mąki pszennej (używam mąki tortowej)
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego lub kefiru lub maślanki
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • ręczniki papierowe
  • 100109-racuchy_z_jablkami-fot1a

Przygotowanie:

Do miski wsypać mąkę, dodać jogurt naturalny lub kefir lub maślankę, jajka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać pokrojone w plasterki jabłka, wymieszać. Smażyć na oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się racuchów. Po usmażeniu odsączamy racuchy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej ilości składników uzyskujemy około 10 racuchów wielkości jak na załączonych zdjęciach. Przed podaniem racuchy posypać cukrem pudrem.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji