01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: ser biały, rzodkiewki, ogórek zielony, szczypiorek, jajka, jogurt naturalny, sól, pieprz.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: dodatki do pieczywa, śniadanie
Data wpisu: 26.04.2014 Nr katalogowy: KS100105 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. W miseczce rozgnieść widelcem ser biały. Ogórek obrać i pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Do sera białego dodać jajka, ogórek, rzodkiewki, szczypiorek oraz kilka łyżek jogurtu - całość delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodatkowe informacje:
Zbliża się maj - właśnie o tej porze roku Babcia serwowała nam tak przygotowany twarożek, który nosił u nas miano nowalijek :). Zapraszam do wypróbowania jednego ze smakuówmojego dzieciństwa!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com