01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: banany, mąka pszenna, cukier trzcinowy, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, sól, olej, aromat waniliowy, ewentualnie cynamon.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 19.03.2014 Nr katalogowy: KS100095 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Banany zmiksować na jednolitą masę, wlać olej, dodać cukier i aromat waniliowy oraz cynamon - dokładnie połączyć składniki. Następnie dodać mąkę, sodę oczyszczoną, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Sprawdzić za pomocą patyczka czy ciasto się dobrze upiekło.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com