01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: filety z piersi kurczaka, mąka, ser żółty, jajka, majonez, czosnek, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania mięsne, dania obiadowe
Data wpisu: 28.10.2013 Nr katalogowy: KS100001 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczka lub drobno pokroić. Filety drobno pokroić, dodać mąkę, ser żółty, jajka, majonez, zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Rozgrzać olej na patelni. Otrzymaną masę nakładać łyżką, formując kotleciki. Smażyć bez przykrycia na umiarkowanym ogniu do czasu zarumienienia z obu stron. Po usmażeniu odsączamy medaliony z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodatkowe informacje:
Jako dodatek do medalionów proponuję sos paprykowy.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com