01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: dynia, jabłka.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących, dla niemowląt
Kategoria: przetwory, przystawki, przekąski, śniadanie
Data wpisu: 01.12.2013 Nr katalogowy: KS100037 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić w większą kostkę, przełożyć do garnka. Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do garnka. Gotować na niezbyt dużym ogniu, pod przykryciem do czasu rozpadnięcia się dyni i jabłek. Chwile podgotować bez przykrycia a następnie zmiksować. Gorący mus nakładać do wyparzonych lub wypieczonych w piekarniku słoików, od razu zakręcać. Pasteryzować na mokro w garnku wyłożonym ściereczką przez 15 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki odstawić do góry dnem i przykryć ściereczką aż do wystygnięcia.
Dodatkowe informacje:
Ewentualnie można dodać do musu odrobinę cukru aczkolwiek uważam ten dodatek za zupełnie zbędny, szczególnie jeśli planujemy go podać maluchom :).
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com