ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: tuńczyk w sosie własnym, ryż, kukurydza konserwowa, ogórek konserwowy, ser żółty, jajka, czosnek, sól, pieprz, majonez.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie

 

Data wpisu: 24.11.2013

Nr katalogowy: KS100025

 

sałatka ryżowa z tuńczykiem


  • 100025-salatka_ryzowa_z_tunczykiem-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 jajka
  • 4-5 większych ogórków konserwowych
  • kilka plasterków sera żółtego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek majonezu

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • 2 garnki
  • wyciskacz do czosnku
  • sitko
  • deska do krojenia
  • salaterka
  • 100025-salatka_ryzowa_z_tunczykiem-fot2a

Przygotowanie:

Ugotować ryż. Ugotować jajka na twardo. Do salaterki włożyć odsączony i przestudzony ryż, pokrojone w kostkę jajka na twardo, pokrojony w kostkę ser żółty, odsączoną na sitku kukurydzę konserwową oraz odsączonego tuńczyka i wyciśnięty czosnek. Na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe - sprawdzić czy sałatka jest odpowiednio kwaśna i ewentualnie jeszcze dodać ogórka. Dodać kilka łyżek majonezu, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy