01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka, mleko, olej, cukier, jajka, proszek do pieczenia, sól.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, ciasta i desery, dania obiadowe, inne
Data wpisu: 21.11.2013 Nr katalogowy: KS100009 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki starannie wymieszać i smażyć na oleju średniej wielkości placuszki. Smażyć bez przykrycia na średnim ogniu do czasu zrumienienia się placuszków. Po usmażeniu odsączmy naleśniki z tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej ilości składników uzyskujemy około 9 naleśników wielkości jak na załączonych zdjęciach.
Dodatkowe informacje:
Naleśniki amerykańskie powinno się podawać z syropem klonowym. U mnie zazwyczaj co naleśnik to inny dodatek - a to syrop klonowy, a to konfitura wiśniowa, a to dżem morelowy - w zależności od upodobań.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com