ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Chłodnik z burakami

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: młode buraki, ogórek zielony, kefir, czosnek, koperek.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: napoje, zupy i kremy

 

Data wpisu: 03.08.2014

Nr katalogowy: KS100133

 

chłodnik z burakami


Składniki i proporcje:

  • 1 pęczek młodych buraków (3-4 sztuki niezbyt dużych buraków)
  • 0,5 l kefiru
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 0,5 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • tarka
  • obieraczka
  • wyciskacz do czosnku
  • deska do krojenia
  • garnek
  • blender
  • 100133-chlodnik_z_burakami-fot1a

Przygotowanie:

Buraczki umyć, obrać i ugotować w niewielkiej ilości wody. Kefir wlać do miski, dodać wystudzone, pokrojone buraczki i zmiksować na gładki koktajl. Do koktajlu buraczanego dodać wyciśnięty ząbek czosnku oraz drobno pokrojony koperek. Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać. Chłodnik z burakami wyśmienicie pasuje do ziemniaków, jest niezastąpiony w upalne dni.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy