01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: jabłka, olej, mąka pszenna, cukier trzcinowy, mleko lub mleko roślinne, sól, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, cynamon, ewentualnie aromat waniliowy.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 14.03.2014 Nr katalogowy: KS100093 |
Składniki i proporcje:
Składniki mokre:
Składniki suche:
Do muffinek można dodać również orzechy, rodzynki czy też inne ulubione bakalie.
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Do miski włożyć obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłka, olej, mleko i ewentualnie aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W drugiej misce wymieszać składniki suche. Dodać składniki mokre do suchych i wymieszać. Formę do muffinek wysmarować tłuszczem (można użyć odrobiny oleju) i nakładać łyżką ciasto do około 3/4 wysokości foremki. Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Muffinki pieczemy do czasu gdy się zarumienią a wsadzony patyczek będzie czysty. Muffinek nie wyjmuję od razu z piekarnika, studzę je przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika.
Z podanej ilości składników uzyskujemy 12 muffinek.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com