01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: makaron, łosoś wędzony, cebula, masło lub olej, śmietana kremówka, białe wytrawne wino, natka pietruszki, pieprz czarny.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, dania rybne
Data wpisu: 15.02.2014 Nr katalogowy: KS100086 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. W międzyczasie pokroić w kostkę cebulę i poddusić ją na maśle lub oleju. Do cebuli dodać pokrojonego w drobne kawałki łososia oraz wino. Podsmażyć razem kilka minut a następnie wlać śmietanę, często mieszając podgrzewać do czasu gdy śmietana zacznie gęstnieć. Dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem.
Dodatkowe informacje:
To bardzo szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne danie. Bywa nazywane carbonarą z łososiem. Szczególnie polecam wszystkim zabieganym smakoszom ;)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com