ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Makaron z wędzonym łososiem

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: makaron, łosoś wędzony, cebula, masło lub olej, śmietana kremówka, białe wytrawne wino, natka pietruszki, pieprz czarny.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: dania obiadowe, dania rybne

 

Data wpisu: 15.02.2014

Nr katalogowy: KS100086

 

makaron z wędzonym łososiem


  • 100086-makaron_z_wedzonym_lososiem-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 20 dag makaronu np. świderki lub penne
  • 10-15 dag wędzonego łososia
  • 0,5 małej cebuli
  • masło lub olej
  • około 125 ml śmietany kremówki
  • kilka łyżek białego wytrawnego wina
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • pieprz czarny do smaku
     

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • garnek
  • patelnia
  • deska do krojenia
  • 100086-makaron_z_wedzonym_lososiem-fot2a

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. W międzyczasie pokroić w kostkę cebulę i poddusić ją na maśle lub oleju. Do cebuli dodać pokrojonego w drobne kawałki łososia oraz wino. Podsmażyć razem kilka minut a następnie wlać śmietanę, często mieszając  podgrzewać do czasu gdy śmietana zacznie gęstnieć. Dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem.

Dodatkowe informacje:

To bardzo szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne danie. Bywa nazywane carbonarą z łososiem. Szczególnie polecam wszystkim zabieganym smakoszom ;)


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy